Monday, July 30, 2007

För svenska journalister . . . (for Swedish journalists).

. . . som vill forska mer om hur multinationella företag blåser svenskarna på miljarder, efter att ha lyssnat på P1 Ekot idag, så är här nedan lite länkar.

Du kan även titta på TV och lyssna till tidigare radioinslag om mina kommentarer i både Sverige och USA här: http://sjukapengar.blogspot.com/Om du vill nå mig, kom ihåg att jag ligger och sover i USA när P1 Ekot sänds. Du kan skriva till rostpeter@hotmail.com.

How Multinationals Avoid Paying Taxes

Transfer pricing at heart of Pfizer case

Läkemedelsjättar smiter från skatt

Transfer pricing: Keeping it at arm’s length

Och det finns mycket mer . . . om du gör en enkel Googel sökning här.

För snabb koll av svenska läkemedelsbolag och hur stor vinst (eller ingen alls) de redovisar i Sverige, kontakta Svenska Nyhetsbrev, och köp statistikboken "Läkemedelsbolagen i Sverige 2006" som de ger ut.

Den är mycket dyr men värd varje krona.

Du kommer att upptäcka precis hur "olönsamt" det är att sälja läkemedel i Sverige . . . och hur lätt det är för företag att skatta noll i det svenska jämlikhetsparadiset.

Fast det är inte så lätt för Kalle Snickare och Nisse Bagare förstås.

För de har inga filialer utomlands.

6 comments:

Anonymous said...

Tack för ett synnerligen intressant och välbalanserat Sommar-program! // Thank you for a very interesting radio show!

Anonymous said...

Instämmer med föregående, - tack för sommarprogrammet! Mycket intressant inblick! Sist men inte minst: Härligt med människor som har mod och kurage!
/Mårten

Anonymous said...

Jag vill hålla me dessa två. Ett varmt Tack.Man blir så besviken att det får gå till så, som du talat om idag.Kan förstå att dessa företag är rädda för dig.Men du gör rätt. fortsätt så. Vi VILL veta vad som händer omkring oss. Tack SR att vi fick ta del av denna oseriösa röran../Christina

Anonymous said...

Min Svensk är mycket dålig utom Jag vill försök till lära sig mer.

Anonymous said...

Denna värld behöver människor med civilkurage, tack för att att du är en av dem!

/Björn

Anonymous said...

WHISTLE BLOWERS

Om dessa vissel-blåsare läste jag i tidningen Vi.

http://www.vi-tidningen.se/templates/ArticlePage.aspx?id=9148

Citat:”Minns ni Ingvar Bratt, Sarah Wägnert eller Anders Ahlmark? Då och då stiger människor med stort civilkurage fram och avslöjar oegentligheter. De kallas whistleblowers, och de tar en stor risk. För hur rätt de än har får sanningssägarna sällan medalj – i stället tvingas de ofta betala ett högt pris för sitt mod.”