PETER ROST: PHARMA MARKETING EXPERT WITNESS. AWP, MEDICAL DEVICE EXPERT.: Recension av Vargflocken
screen2largeMM

Dr. Rost provides services as a pharmaceutical marketing expert witness. For more info see: Drug Expert Witness. Dr. Peter Rost email. Copyright © 2006-2013 InSync Communication. All rights reserved. Terms of use agreement, privacy policy and the computer fraud and abuse act.
.

PETER ROST: PHARMA MARKETING EXPERT WITNESS. AWP, MEDICAL DEVICE EXPERT.

Peter Rost, M.D., is a former Pfizer Marketing Vice President providing services as a medical device and drug expert witness and pharmaceutical marketing expert. Judge Sanders: "The court agrees with defendants' view that Dr. Rost is a very adept and seasoned expert witness." He is also the author of Emergency Surgery, The Whistleblower and Killer Drug. You can reach him on rostpeter (insert symbol) hotmail.com. Please read the terms of use agreement and privacy policy for this blog carefully.

Recension av Vargflocken

Från Boksoffan:
Den senate årens läkemedelsskandaler i USA har gett Peter Rost bra material till romanen “Vargflocken”, som är en thriller om läkemedelsindustrin. I våras såg jag filmen “Lord of wars” med Nicolas Cage i huvudrollen som handlade om den korrupta vapenindustrin, och där kan man ju förstå att man går över lik för att sälja vapen och tjäna stora pengar. Läkemedelsindustrin borde ju, tycker man, bestå av människor som vill hjälpa andra människor, men tyvärr har det ju visat sig att den är lika cynisk och girig som vapenindustrin, en bild som förstärks när man läser Rost roman.

I romanen får vi möta Alex Mcraw som karriärmässigt ligger lite illa till efter att ha tjallat till polisen om oegentligheter hos sin nuvarande arbetsgivare, därför är det som en skänk från ovan när han blir erbjuden en hög befattning hos läkemedelsföretaget Xenal. Att komma till Xenal visar sig dock vara en mardröm, det är ett företag som får en att tänka på filmer som “Firman” och “Djävulens advokat”. Ett företag som är som en familj, en riktigt sjuk familj, som gör vad som helst för att försvara sin ställning och tjäna pengar. Den kvinnliga chefen är läkemedelsindustrins svar på Meryl Streep i “Djävulen bär Prada”. Det blir inte bättre av att företaget visar sig utveckla biologiska vapen åt CIA, topphemliga projekt där liv lätt kan offras för att skydda statens intressen.

Ovetande kliver Axel in i detta getingbok och snart blir det en frågan om att överleva. Vem kan han lita på, och vilken roll har han i maktspelet som pågår i företagets ledning?

Peter Rost roman började visserligen lite trevande men kopplade sedan ett stadigt grepp om mig och höll god styrfart ända fram till slutet. Romanen har det mesta man kan förvänta sig av en bra thriller. Sedan kan man ju påpeka att kvinnoskildringen är lite kass, kvinnorna är visserligen intelligenta, men också supersexiga, och boken är fylld med sterotyper och klischer när det gäller bovar och hjältar, men det tillhör ju så att säga genren och något man får på köpet. Men det är inget som drar ner själva läsupplevelsen, utan det är fortfarande en skrämmande och spännande thriller.

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home